Actualidad Noticias M8 Zassailing, Tanit IV Medilevel i Ardora III nous campions en l´autonòmic de creuers de la FVCV

Creuer
16 maig 2021
Els 30 millors creuers de la Comunitat Valenciana s'han donat cita en el Real Club Nàutic de Calp per a competir pel títol autonòmic de la Federació de Vela de la Comunitat Valenciana
FVCV
FVCV
Calpe

La Federació de Vela de la Comunitat Valenciana ha celebrat durant el 15 i 16 de maig una de les seues regates més emblemàtiques: El Campionat Autonòmic de Creuers. Un any més, el Real Club Nàutic de Calp ha sigut l'amfitrió d'aquesta competició que, amb 30 creuers en lliça, aconseguia augmentar la seua participació respecte a l'edició anterior.

Dins de l'XI Trofeu Rumb Solidari, aquesta competició en la qual estava en joc el títol regional, va arrancar ahir on les embarcacions van poder completar dues proves de les cinc previstes en la badia calpina. El vent que va anar marcant la jornada va fer que després d'aquestes dos mànegues, els favorits al títol no defraudaren i acabaran el dia en el top de les classificacions provisionals dividits en ORC 1 i 2, ORC 3 i ORC 4 i 5.

No hi ha hagut tanta sort durant la segona i última jornada en la qual el vent no ha volgut aparéixer. ‘Hem eixit a les 11:30h perquè semblava que hi havia condicions per a completar noves proves, però finalment, després de cuatre hores intentant i buscant que les condicions s'establiren, hem anul·lat a les 15.30h i hem enviat a totes les embarcacions a terra sense poder donar eixida a cap mànega’ explica Jordi Carrasco, gerent del RCN de Calp.

Després d'aquesta última jornada en blanc les classificacions provisionals del primer dia han passat a ser les classificacions finals del Campionat Autonòmic de Creuers de la Federació de Vela de la Comunitat Valenciana.

Victoria per a la tripulació del M8 en ORC 1 i 2

La tripulació del M8, patronejada per Jose Luís Francés, ha sigut la vencedora del Campionat Autonòmic 2021. Després de quedar-se a les portes de l'or la temporada passada, en la qual el Tagomago li va arrabassar el títol, l'embarcació del Real Club Nàutic de València arribava disposada a donar el millor de si mateixa per a poder emportar-se el trofeu enguany.

I ja des del inici van deixar clares les seues intencions: volien pujar a l'alt de la general. Així, van sentenciar la primera pispa de la competició i encara que no van estar tan encertats en la segona prova, on el Brujo els va arrabassar el lideratge i van acabar tercers en el parcial, els va anar suficient per a guanyar i que el M8 Zassailing siga el nou campió autonòmic de la FVCV en ORC 1 i 2.

I és que, encara que el Swan 45 d'Alberto de Castro es va adjudicar el segon parcial, un cinqué en la primera prova del dia els deixava relegats al segon escaló de la classificació. Amb aquests resultats, s'emportaven la plata autonòmica quedant a dos punts dels seus companys de club.

El bronze s'ha quedat en el Real Club Nàutic de Calp de la mà de l'Ítaca de Manuel Gallegos.

Tanit IV – Medilevel invencible en ORC 3

El creuer del Real Club de Regates d'Alacant, patronejat per Nacho Campos, apuntava com un dels clars aspirants al títol i així ha succeït. Dos primers consecutius han deixat al Tanit IV – Medilevel com a vencedor indiscutible del Campionat Autonòmic de Creuers de la Comunitat Valenciana en categoria ORC 3.

El seu gran rival durant les dues proves completades ha sigut el Kalamandurrio del Club Nàutic d'Altea. Els de Pablo Nogueroles, finalitzaven totes dues proves en segona posició, deixant la classificació molt oberta al que poguera passar hui en el camp de regata. Però l'absència de vent, que ha obligat a tancar el dia sense poder sumar més mangues, els ha deixats sense opció a agafar al Tanit i per tant, a finalitzar segons en la competició.

Tancant el medaller ha quedat el Pajuelin XIII (CN Benidorm) de Miguel Noriega.

El Ardora III puja de nou al podi en ORC 4 i 5

El Real Club Nàutic de Dénia ha sigut el clar protagonista del podi en ORC 4 i 5 gràcies al Ardora III i al Alitan 3 que s'han emportat l'or i la plata respectivament en aquesta categoria.

Els d'Antonio Gadea, que aterraven en la competició amb ganes d'emportar-se l'or, després d'haver-se quedat a les portes la temporada passada, van fer mostra del seu bon fer en la badia calpina i van sentenciar les dues mànegues disputades. Dos primers que han pujat a aquesta tripulació a l'alt de la general sent els campions autonòmics en ORC 4 i 5. Una alegria que a més ha sigut compartida, perquè els seus companys de club han pujat al podi al costat d'ells ja que el Alitan 3, patronejat per Jose M. Pineda s'han emportat la plata. I en tercera posició ha quedat el Chrono de Vladislav Goryachev del Club Nàutic Campomanes.